Cateva elemente ar trebui sa stiti despre mine inainte sa incep povestea:

1.De doua lucruri eram convinsa cand eram mica: ulciorul apare daca te uiti pe gaura cheii si ca poti ramane insarcinata daca te saruti cu limba. Pe baza credintelor inradacinate eram hotarata sa ma pastrez pura pana dupa casatorie, indiferent ce buze frumoase ca paradaisa avea Calin, cel mai bun baiat la invatatura.

2. Rugaciunea mea de dimineata se facea dupa ce ma uitam in sus la televizorul din camera alor mei la prezentatoarea stirilor de pe Rai Uno, si-apoi ma rugam cu lacrimi sa fiu la fel de frumoasa ca ea cand o sa cresc mare. Si-am inceput sa seman mai repede decat ma asteptam, imi crescusera sanii ceva de speriat inainte sa ajungem la Neamul Soimarestilor.

La sfarsitul orelor din generala, Mirela isi facuse un ritual din a merge la baia fetelor pentru a se pieptana si a se da cu strugurel pe buze. Lucru misterios considerand ca statea cel mai aproape de casa si nu o vedea nici dracu cand iesea ea la un sfert de ora dupa ceilalti. Pe la jumatatea anului de-a 7-a, mi-am dat seama de eroarea in calculul meu, avand in vedere ca Mirela nu se ducea niciodata direct acasa, ci se oprea cateva ore in Bar.

Barul era situat in centrul Magurelelui, deasupra cofetariei, la fel cum in scoala generala, clasele primare erau la parter, iar cele mai mari plus complementara la celelate doua etaje. Cu cat urcai mai multe scari, cu atat erai mai veteran.

Prima oara cand am intrat eu in Bar a fost la sfarsitul ultimului an, cand dupa festivitatea de premiere fetele m-au convins sa merg la un biliard cu ele. Am descoperit ca arata ca restaurantul hotelurilor de la mare, masute peste tot si cateva mese de joc in mijloc. Cum o data terminam generala, intre doua jumatati, m-am hotarat sa trag si primul fum dintr-o tigara. Am invatat sa scutur tigara in scrumiera de pe masa, de langa diploma.

Eram in Bar, de ziua mea de nume cand l-am cunoscut pe Sorin. Faceam cinste cuiva cu un biliard si luam bataie cand l-am vazut ca imi zambeste de la o alta masa. Unul din momentele care raman cu tine. M-au cuprins emotiile si m-am intors cu spatele. Nu a apucat decat sa vina si sa facem cunostinta pentru ca m-am scuzat si am fugit.

Ne-am reintalnit apoi in februarie cand am jucat o fisa impreuna si m-a invitat la petrecerea unui prieten de-al lui, data cu ocazia plecarii in armata. Festinul incepea la o ora inainte de miezul noptii si la trei dupa ora mea de intrare in casa, asa ca i-am mintit pe-ai mei ca merg sa dorm la Oana.

Stateam la masa din Crama unui restaurant si ma uitam la Sorin care povestea ceva unor prieteni si imi strangea mana pe sub masa, cand mi-am dat seama ca m-am indragostit. Simteam o stare de implinire si de bine in mine si o siguranta ca orice s-ar intampla, daca sunt langa el o sa fie bine. Trebuia sa-i spun, dar fara sa ne auda nimeni. Trebuia sa ii arat cumva.

Si-atunci am ridicat mainile incatusate si am intors-o pe-a lui spre mine si mi-am mangaiat obrazul cu ea. Si cum buzele lui erau prea departe, iar eu il iubeam tot, i-am sarutat mana. S-a oprit din vorbit si s-a uitat la mine curios, si cu ochii tulburi si ametit de raceala m-a intrebat: Vrei sa dansezi? Am vrut.

A doua zi, dupa cateva ore de machiaj si o gramada de emotii, am mers in Bar unde Sorin statea la o masa cu Mirela si altii. A fost ultima oara cand l-am vazut. Mai tarziu am aflat ca Sorin urma sa plece in armata si am vazut-o si pe prietena lui, "Roxana din Drumul Taberei". Am suferit, a trecut, si ia uite ce poveste frumoasa am sa spun la nepoti. :)

Post scris pentru Zamolxis. Vedeti voi la el despre ce e vorba.