Numai noua ni se putea intampla, ca dupa ce ne strambam din nas la agentia TNB ca "nu prea ma trage inima la Eduard III", sa ne indreptam spre Nottara, cu gandul ca "fie ce-o fi, la ei intram!" si-acolo sa dam peste operele COMPLETE ale lui Shakespeare
(Eduard III included).

Dar cum noi ne tinem promisiunile, am intrat si bine am facut.

Daca ar fi sa va spun cum cred eu ca s-a scris piesa, as zice ca intr-o seara, domnii Constantin Cotimanis, Emil Hossu si Mircea Diaconu au iesit la o bere si au zis cele ce urmeaza:

"Mai Bebe, mai Emile, io as face asa o piesa sa nu mai plece oamenii din sala de drag."

"Mai Emile, mai Mircea, I'm in. Da am si eu o rugaminte. Hai ma sa ii invatam pe oamenii astia CEVA, daca tot le luam doua ore din viata"

"Mai Mircea, mai Bebe, ca bine ziceti. Facem sa le fie drag, ii invatam si ceva, da' sa-i facem si sa rada domne', sa mai uite si ei de probleme, de datorii, mai relaxeaza si ei un muschi"

Dupa care cei trei s-au apucat de scris o piesa, cu ceea ce rar gasesti in celelalte: informatie, glume bune, interactiune cu publicul, un concurs, un joc cu echipa.

Probabil pe principiul
Explica-mi si am sa uit
Arata-mi si am sa-mi aduc aminte
Implica-ma si am sa inteleg.


M-am hlizit inca de la "doamnelor si domnilor", am hohotit de ras la tipatul Ofeliei, o fata foarte draguta din public, si mi-a stat inima in loc cand Cotimanis a pus mana pe Liviu si-a zis ca il ia prizioner. "Like hell no you don't!"

Pe de alta parte, ma asteptam sa aflu cate ceva despre toate celelalte opere ale lui SXPR, dar e mai mult o parodie si multe glume le intelegi numai daca ai deja un pic de cultura Shakespeariana. (macar titlurile God damn it!)

Io zic ca e de vazut.

PS: Va rog doamna Tamara, va rooooooog, simteti-va bine, sa vad si eu Mamouret anul asta. Ca asa mi-ati facut si anul trecut; ba biletele sunt toate epuizate, ba e prea cald sa mai joace doamna Buciuceanu. Vreau si eu la Mamoureeeeeet

:)