Il Postino

Un satuc italian, fara lumina, fara apa si in care prea putini stiu sa scrie si sa citeasca, ajunge sa fie locul de exil al unui mare poet, Pablo Neruda. Posta se vede obligata sa angajeze un functionar numai pentru a transporta corespondenta sosita pentru Neruda, iar povestea este despre acest postas si legatura de prietenie ce se va forma intre el si poet.

Nu se intampla foarte multe, e mai mult un film despre emotii si extraordinarul din oamenii simpli.. M-am dezmeticit de-abia pe la jumatatea filmului ca nenea ala e actor, atat de bine isi juca Massimo Troisi rolul.

Sweeney Todd

Binenteles, cautam sa vad muzicalul cu Johnny Depp, dar am dat peste Radu Banzaru, Zoltan Butuc, Radu Andrei Micu, Gabriel Spahiu. O varianta americana, desi filmata in UK, cu multi actori romani. Banuiala mea e ca si pe coloana sonora se aude tot vocea unui roman, Radu Marian. Foarte ok filmul, si nici nu m-a durut capul ca dupa muzicaluri.

Paprika

Anime, cu niste cercetatori care au inventat un dispozitiv care iti permite sa intri in visele oamenilor. Paprika e personajul bun, care ii ajuta pe oameni sa-si descifreze visele, dar binenteles sunt si unii care vor sa il fure pe Mini DC si sa il foloseasca in cele mai marsave scopuri.
Ma sperie ca japonezii sunt cam indulgenti fata de pedofilie. Sa vezi ce-o pupa mosul pe Paprika. Bleax
Cel mai mult mi-a placut soundtrackul:


Californication

Mulder are nasul mare si-un Porche nespalat. E nebun, manly si se culca cu o gramada de tipe, dar e indragostit de ideea de a avea o familie cu Karen. Evan Handler, Charlotte's guy din Sex and the City, joaca rolul impresarului insurat, zapacit de secretara lui si de jocurile sado-maso.

E ok Mulder, cum rezolva el asa problemele si cum se ia la bataie cu toti. Si mai imi place cum e scris rolul lui Karen. In timp ce celelalte il sacaie cu probleme, ea e singura care il lauda cand face ceva cum trebuie, ii spune ca e mandra de el, il indruma in directia buna. Bunicel.