Uitasem ca imi place scoala. M-am luat cu extrascoalarele si uitasem cat de misto e sa stai toata ziua sa citesti si sa faci proiecte. Ma joc cu Springer, Jstor si ProQuest, Scopus si ScienceDirect, de care e foarte bine sa stii daca esti sudent in ASE, pentru ca Biblioteca Multimedia de la Sala Victor Slavescu ofera acces gratuit la resursele lor electronice - acces care in mod normal costa undeva pe la zeci de mii de euro, si-i sperii pe profesori cu cate 10 surse bibliografice.

Teoria paragrafului

zice asa. O, tu care te temi de licenta si cateodata te apuca un atac de panica, intens dar de scurta durata, la gandul ca mai sunt doar cateva luni si o sa fii fata in fata cu o comisie.. Teoretic vorbind, mai e timp. Matematic vorbind, mai sunt cel putin 100 de zile pana la taiere. Practic, tot ce trebuie sa faci ca sa ai lucrarea de diploma gata pana la termen este:
sa deschizi un Word pe Desktop si sa scrii in el cate un paragraf pe zi; recenzia unui articol pe care l-ai gasit pe net si are legatura cu tema licentei, ceva ce ai aflat in legatura cu studiul de caz, un citat dintr-o carte rasfoita la Diverta - eventual la care ai facut o poza cu telefonul, basically orice legat de subiect..
Importanta e munca de cercetare si faptul ca o sa aduni foarte multa informatie. Ideal ar fi stagiul de practica sa il faci in legatura cu studiul de caz. O sa castigi un insight foarte bun.

Cu scoala anul asta se intampla asa; mai sunt vreo 10 saptamani de predat, pana pe la Pasti, dupa care se incheie activitatea scolara cu seminarii si cursuri. Urmeaza cateva saptamani de practica, sesiunea de examene si-apoi licenta. Si-apoi masterul obligatoriu, dar macar pe parcursul lui ne putem intoarce sa sustinem economia tarii. Probabil in PIBul national, ca agenti nationali care lucreaza in strainatate, avand in vedere ca cele doua programe care ma atrag sunt unul in Franta si celalalt in Anglia.

Materia la care o sa invat cel mai bine anul asta e probabil Economia Europeana. S-ar putea asta sa aiba o legatura cu faptul ca profesorul de seminar e Andrei Hrebenciuc. De asemenea, faptul ca e profesor de seminar s-ar putea sa aiba de-a face cu faptul ca profesorul de curs e domnul Dinu, senatorul Marin Dinu. I'm just saying.

De accentele de tocilara, desi looking to cute for a nerd :P, am scapat in weekend. Banana a organizat un gratar in curtea din spate a vilutei, am confectionat cadouri (cu 50 de lei la Unirea cand puteam sa dau 30 pe acelasi lucru la Universitate, aviz amatorilor de tricouri cu inscriptionari). Sambata seara am mers in El Grande Comandante, un fel de Club A mai stilat si cu muzica foarte ok unde am topait pana la deshidratare, iar duminica m-am inghesuit cu ceilalti o mie de bucuresteni carora le era dor de Herastrau cu soare.

Poza de weekend, Dragobetele la Muzeul Satului



And did I tell you about my new hair color? :)


It washes out :P