"Write a wise saying and your name will live forever."
Anonymous

Locuiesc aproape de oras, dar destul de departe cat pe drum sa pot devora 30 de pagini dintr-o carte sau sa citesc de doua ori cursurile unui semestru. Am renuntat la mersul in 40k, argintii si decapotabili, pentru ca nu mai puteam ajunge cu lectia invatata la examen. (trist nu cred ca esti, cate nu ar vrea sa le duci pana in fata liceului)

De fix doua ori pe an mi se face pofta de citit in parc. Ma duc in Herastrau si aleg o bancuta care sa aiba neaparat vedere spre lac. Dau din picior, ma stramb la ei si-i pup prin aer pe toti copii mici care trec pe langa mine. Apoi scot rolele din ghiozdan si ma dau pana ametesc.

Mi-am facut un obicei sa merg zilnic la BCU cel putin o ora. As sta mai mult dar e liniste, cald si stau cu ochii in jos - aproape inchisi - ca sa pot citi si inevitabil ma ia somnul. La sala 4 sunt cartile de psihologie iar la sala 3, publicatiile seriale si baietii draguti.

Citesc iar Cella Serghi desi ma cam deprima. In Panza de Paianjen e vorba despre viata Dianei vazuta prin jurnalele ei dar si prin ochii Ilincai. Diana atinge o coarda sensibila; parca prea imi aminteste de mine. Zilele trecute a primit o scrisoare de la Toma Ioanescu; cineva o defaimase iar el, prostul, a crezut.

Una din cartile pe care vreau sa le citesc, dar nu ma incumet sa mi le cumpar, si-a croit singura drum spre mine. E vorba Despre lucrurile simple ale Mihaelei Radulescu. Am descoperit-o altfel in revista Tango, numarul din august 2007, unde apare ca o boare cu cel mai apetisant fund pe care l-am vazut vreodata si de atunci nu pot sa-mi mai stapanesc interesul.

In alta ordine de idei

Mi-ar placea sa am 4 joburi. Pe an. In functie de anotimp.
Am gasit un al doilea titlu foarte frumos de carte.
Deocamdata e secret.
Primul titlu e "Iubirea n-a murit"
si e o anagrama la un pseudonim mai vechi:
Maria Tei-Rubinu.
Mi-e pofta de Elite, Mamouret si sarutari pe umeri. Primesc?