Multumesc pentru leapsa Hellene si sa-mi fie iertata intarzierea, macar din considerente ca ora la care am ajuns sa ii raspund. Sa-i zicem cadou de casa noua! :)

In al doilea rand, anunt ca nu am sa propun cele sapte minuni ale Romaniei, ci voi scrie despre cele sapte lucruri care m-au uimit in tara mea. Pe scurt:

..10, 9, 8: rasaritul si apusul in Magurele, Pasajul Villacrosse, podul Cernavoda

7.Amestecul de vechi si nou, Romania


6.Dambovita noaptea, Bucuresti


5. Pizza de la Boldeşti-Scăieni, judetul Prahova

de care m-am speriat cand am vazut-o prima oara; acopera jumatate din masa si satura orice Fomila.


4. Parcul Herastrau, Bucuresti

sau parcul Fierastrau asa cum credeam eu ca se numeste pana dupa prezentarea unei compuneri in clasele mici cand Ion, colegul meu de clasa, era sa se strice de ras.

Pentru ca e un loc unde vezi oameni traind frumos si pe altii care au imbatranit la fel.


3. Cazino, judetul Constanta

Cazinoul dar mai ales coltul care se vede in poza. Acolo unde ii gasesti pe Eminescu si Veronica.

Poti spune multe despre dorintele si pretentiile unui om care isi gaseste fericirea privind spre largul marii.

(Dupa ani de studii, Ruut Veenhoven sociolog, ar fi stabilit criteriile ce determina fericirea :
predispozitia genetica de a te simti fericit
sa fii multumit in casnicie
sa ai multi prieteni
sa te bucuri de viata
limitarea dorintelor si pretentiilor
credinta religioasa sau de alta natura
sa ii ajuti pe cei din jurul tau
sa nu te compari cu altii
sa castigi mai multi bani
sa imbatranesti frumos
sa traiesti frumos)


2. Biserica Domnita Balasa, Bucuresti

Trebuie sa spun mai intai ca de mica am fost fascinata de credinta religioasa a parintilor mei. Si mi-au placut bisericile si slujbele de duminica, desi mereu mi-a fost greu sa stau in genunchi si cateodata nu mai aveam nimic sa-mi povestesc si mi se termina si sfoara pe care faceam noduri cu dorinte.

Si-apoi incepeam sa ma uit in jur. Cu cat o biserica e mai frumoasa cu atat imi e mai draga si daca nu stiati, pentru mine se gatesc toate bisericile.. Cea mai frumoasa dintre toate e biserica Domnita Balasa, cea de la Unirea, de langa Tribunal.


Cu statuia care te intampina, cu povestile si mozaicul de pe peretele de la intrare, cu statuile de marmura dinauntru, cu picturile in ulei ale domnitelor si domnilor brancovenei, cu policandrul si vitraliile ei deosebite.

Si daca nu credinta, macar le-am mostenit gustul pentru frumos.

1. Ciocanesti, Judetul Suceava



Dressed in my grandmas traditional costume, prepared for a modern rafting and a traditional festival I was only thinking..

Ciocanesti rocks! As a human I am telling you there are no kinder, happier, lovable people like in Ciocanesti. It’s like they discovered the secret to happiness and the hours they spend working hard it’s like an activity to stay in shape.

Ciocanesti is a mountain village where the river Bistrita Aurie flows, Bistrita known for the gold exploitations and for the wood boats that went on it for centuries. The Ciocanesti woods have been given the wood for the sailing boats many hundreds of years and for many nations.

Ciocanesti might just be the most beautiful village of Romania. There are traditional celebration and festivities every month. All the houses are proudly wearing the specific drawings of the area. All the people are proud of their traditions and they wear their costumes like the most fashionable clothing.

I had a great time in Ciocanesti. Find out more about this place here.

Tiganesc mai departe pe Diana, sa rastalmaceasca leapsa asta cum o vrea ea.