Se intampla multe in ultima vreme. Zile pline. Noutati.

Mai ales pe TV Links. Au adaugat episoade noi din Dherma si Greg. :P Cine s-ar fi gandit acum vreo 7-8 ani, cand asteptam frenetica weekendul ca sa vad doua episoade din comediile de pe Pro Tv, ca o sa vina o zi cand sa le poti vedea pe toate unul dupa altul? Oh, viata mea neinteresanta de pre adolescent.. Glad that's over :)

Now really, persoana disciplinata (care am devenit de cand cu inversarea L-urilor) a strecurat cam multe in programul ei. Maine se incheie o perioada de doua saptamani in care numarul de interviuri a intrecut numarul de mese luate. Si nu de la Ikea. Intre noi fie vorba, mesele suedezilor de la Baneasa sunt un fiasco. Dar despre asta intr-un viitor post.

Cunosc pe cineva care, desi are un serviciu stabil de mai bine de doi ani, incearca sa ajunga saptamanal la un interviu. E felul lui de a mentine contactul cu ofertele si cerintele de pe piata de munca, de a purta conversatii cu persoane inteligente, de a isi identifica prin feedback punctele forte si lipsurile. Si-am inceput sa-l inteleg.

Ieri am fost la Lugera and Makler, the MatchMaker. Am acceptat interviul mai mult pentru ca citisem cu o zi in urma pe Wall Street, intr-un articol al doamnei Savuica, despre conditiile de munca din cadrul companiei lor (HR); Profi, atmosfera placuta, salarii bune. In cateva ore eram in sediu.

Am inceput cu testele. Primul de 40 de minute pentru a verifica nivelul de cunoastere al noilor tehnologii. Urmatorul de 20 de minute pentru a verifica abilitatile de a interpreta grafice si cunostintele de analiza matematica (In caz ca inca te mai intrebai, Cristi Mang, la ce o sa iti foloseasca vreodata). Apoi unul de logica si intelegere. In continuare interviuri in romana, urmate de interviuri in Engleza, cu prezentari si role playing. Oh joy, oh fun, oh happiness :)

Si testele se dau peste tot; Oracle, Tech Team, Sun, Adecco, HP, Genpact, Tourneo. Uneori sunt eliminatorii, alteori abilitatile verbale pot contrabalansa rezultatul scris. Mi s-a intamplat si sa corectez o gramada de greseli de pe foaia de test sau sa ajut recruiter-ul la pronuntie. Sunt tot felul de oameni acolo.

Au fost posturi pe care le-am refuzat, altele fara de care imi e mai bine, unele care s-au concretizat in altceva decat ce cautam and still.. something good. A trebuit sa fac niste alegeri dificile, sa fac fata unui program supra aglomerat si sa dovedesc unor straini lucruri evidente persoanelor care ma cunosc.

Si pana la urma tot ce-am facut a fost sa vorbesc despre mine (and God knows.. I have so much to say :p), in romana sau in a doua mea limba :), sa cunosc persoane noi si sa imi dovedesc cat de departe pot merge cand imi doresc ceva cu adevarat.

And the REAL FUN begins only tomorrow :)

BTW, ai vazut ce intrebari se pun la interviurile Google?