E ok sa asculti muzica romaneasca sau nu. Ca o persoana cu o pasiune pentru limbile straine, which I'm sure you didn't notice by now, sunt total de acord ca exista lucruri care suna pur si simplu mai bine intr-un alt idiom. Really. (Chiar ca.)

E ok sa asculti orice vrei, indiferent de stilul muzicii, de tendintele actuale sau de ce pareri au altii. Muzica pe care o asculti ar trebui sa-ti placa tie. Sa-ti transmita lucruri. Sa-ti dea o stare de bine. E legala, morala si nici nu ingrasa.. so you should feel free to enjoy it.

Iar cel mai ok e sa o asculti in intimitatea casei/masinii tale, in casti sau chiar la birou, atata timp cat colegii iti impartasesc gusturile si volumul nu deranjeaza pe nimeni. De mentionat, animalutele de casa au si ele gusturile lor si sunt de 10 ori mai deranjate de volumul sonorului ca oamenii.

Buuun, acum ca am lamurit problema astaaa.. sa vedem ce-i cu muzica romaneasca. Partile rele sunt cele mai discutate asa ca le stim cu totii: se face mult playback, sunt sute de melodii copiate, talentul nu e in top 3 cerinte pentru a deveni vedeta.

Dar inainte de a o judeca, trebuie sa cunosti muzica romaneasca si sa o respecti. Incepand cu traditionalele cantece la caval sau cele din trompeta, asa ca cele pe care le canta bunicul meu in cadrul ansamblului Bistrita Aurie, cu frumoasele cantece la vioara ale lui Enescu, cu cele la nai ale lui Gheorghe Zamfir, cu muzica lautareasca a fanfarelor si terminand cu succesele pe care le avem acum pe plan international.

Surprize am avut si eu de-a lungul timpului. Cand am gasit pe 43 things o lista cu sute de oameni care vor sa invete limba romana dupa ce au auzit hitul O-zone. Cand am aflat ca exista straini care vin in Romania in cautarea unei melodii frumoase (ca in Gadjo Dilo). Cand dupa ce am auzit hiturile de la Liberty Parade am aflat ca sunt romanesti..

Si ca o dovada ca sunt fan al muzicii noastre am alcatuit un top de 10 melodii romanesti care m-au cucerit de-a lungul timpului, desi probabil ce-mi taie respiratia cand le aud nu sunt nici versurile si nu e nici ritmul, ci mai degraba amintirile care ma leaga de ele.

1.Taxi - Ea inca ma iubeste

2.Florin Chilian - Chiar Daca

3.Holograf - Dimineata

4.Vama Veche - Epilog

5.Hi-Q - Dor de tine, dor de noi

6.Proconsul - Cerul

7.Suie Paparude - Pentru Inimi

8.DJ Project - Spune-mi tot ce vrei

9.Mircea Vintila - Noros cecer

10.Voltaj - Eu Cu Mine

E posibil sa mi se para mie, dar cred ca inainte melodiile frumoase erau ceva mai triste. Schimbarea ma bucura.. si-mi place sa cred ca suntem mai fericiti cu totii :)

De luni