In minunata lume a liceelor, colegiilor, academiilor si universitatilor, basically oriunde materia predata se incununeaza cu un examen final,

tinerii invatacei intr-o incercare disperata de a uita de ororile ce se petrec in restanta cand culmea trebuie sa.. (cei sensibili sunt rugati sa nu citeasca), ei bine DA sa invete, isi creeaza micute placeri.

Placerile sunt lucruri marunte care vor sa transforme noaptea cea grea intr-una senina, fiindca zi nu se face decat in vacanta. Si nici atunci daca dai restantele in toamna. Dar asta e alta poveste..

In seria mea, printre aceste mici placeri se practica si pariurile. Cum pariuri pe seama cati anume vor pica la Conta semestrul asta sunt mult prea previzibile (legea numerelor mari works like a charm) ne-am orientat spre lucruri mai putin influentabile. Cum ar fi "Declaratia".

"Declaratia" este afirmatia pe care orice profesor a facut-o cel putin o data in timp ce ii supraveghea pe elevi. O marturisire care pe cat e de simpla, pe atat e de complexa, pe cat de serioasa, pe atat de amuzanta.

Exprimata cu tarie "Declaratia" este cel mai amuzant lucru pe care il poti auzi intr-o sala de examen direct din gura unui profesor. Cum altfel ar putea fi intr-o aula plina de elevi concentrati asupra lucrarilor spusele unui supraveghetor iritat de repetate numeroase observatii anterioare?

Ei bine, cel care a cedat in sesiunea asta a fost Gabi, profesorul de comunicare. Undeva, dupa o ora de la inceperea examenului, Gabi a tinut sa ne impartaseasca o problema serioasa de-a lui, ceva ce probabil il macina de multa vreme si nu mai putea sa tina doar pentru el.

Gabi s-a ridicat de pe calorifer si a spus nervos, rotindu-si ochii prin sala, cu mainile tremurande dar cu hotarare in glas: "Aud voci".

2 secunde si toata aula radea in hohote. Comentarii veneau de peste tot:
"Si vi se intampla de mult timp d-le profesor?"
"Ce va spun vocile?"
"Ati incercat vreun tratament?"
"Pe ce frecventa?"

Pariul a fost castigat de Alina care privea aula plina de satisfactie. Gabi rosu de emotii. Fosnet de copiute acoperit de rasete. Perfect! Hawaiian beauty wins again :)