The English Patient

Despre oameni buni, oameni frumosi, oameni puternici. Despre dragoste si pasiune, despre consecintele actiunilor noastre (pentru a salva persoana iubita putem uneori distruge vietile altora), adulter, accidente, moarte, visuri si viata. Un film bun, emotionant dar previzibil si.. putin sub asteptari.

The Tiger and the Snow

Nu o sa iti vina sa crezi. Povestea unui barbat indragostit care ar merge pana la capatul pamantului si peste.. pentru femeia viselor lui.

Recunosc, Roberto Benigni este actorul meu preferat. Dar cum ai putea sa nu-l iubesti? Felul de a povesti, energia si optimismul lui sunt fermecatoare. Doar el poate sa transforme cele mai dramatice situatii in jocuri, sa vada in cele mai coplesitoare situatii partea frumoasa, (mai avem inca 4 ore (sa ii salvam viata)?! dar asta e excelent!), sa iti aduca un zambet pe buze cand lucrurile sunt prea grele.

Tin minte o intrebare din cartea de exercitii de lb Engleza pentru BAC: What is your role model? la care raspunsul recomadat era "My ideal me". Intre timp am aflat ca tot ce stim am invatat de la altii sau am pus cap la cap cu ajutorul lor si a celor ce ni s-au intamplat. Dnul Benigni e fara dubiu unul din modele mele in viata. A se vedea neaparat filmul "La Vita e Bella"

Zilele astea am mai revazut Jurnalul lui Bridget Jones. Mi-am adus aminte de ce mi-a placut mai mult cartea. "Thirteen at Dinner" dupa Agatha C. - o versiune prea moderna pentru gusturile mele. Si ma mai chinuiesc cu Warriors of Heaven and Earth - chinezesc, actiune (ma adoarme in 6 minute, o sa imi ia vreo 20 de zile sa il vad)